Informatii utile

Ce este presbiopia?

Reprezinta procesul natural de imbatranire al ochilor. Se manifesta prin faptul ca nu mai reusim sa vedem scrisul mic situat la aproape, indepartam obiectele pentru a putea vedea mai clar, in general incepand cu varsta de 40 de ani.

Ne putem imagina ochiul ca un dispozitiv cu mai multe lentile, spre exemplu un aparat de fotografiat performant. Putem observa ca aparatul de fotografiat isi adapteaza obiectivul in functie de distanta necesara pana la obiect, pentru a obtine cea mai clara imagine.Cristalinul, lentila ochiului, isi pierde din capacitatea de acomodare pentru aproape ,aproximativ pana in 40 cm, astfel incat rezultatul este o imagine neclara a tuturor obiectelor situate la aceasta distanta.

Odata cu inaintarea in varsta aceasta capacitate de acomodare pentru aproape scade si mai mult, conducand la cresterea dioptriei pentru aproape.

Ce este hipermetropia?

Hipemetropia este un viciu de refractie si se manifesta prin vedere neclara atat la distanta cat si la aproape.

Datorita faptului ca ochii fac eforturi permanente pentru a vedea clar, pot aparea dureri dureri de cap, oboseala oculara si in anumite cazuri ambliopia.

Ce este miopia?

Miopiaeste un viciu de refractie, care se manifesta prin vedere buna in plan apropiat, si incetosata la distanta.

Ce este astigmatismul?

Astigmatismul este un vici de refractie care se manifesta prin neclaritate a vederii atat la distanta cat si la aproape, prin confuzia literelor si a cifrelor, dublarea imaginilor, dureri de cap, oboseala.

Lentile de contact sau ochelari?

Daca esti purtator permanent de ochelari, cu siguranta ai dorit sa afli mai multe informatii despre acest subiect. Purtand lentile de contact va puteti bucura de libertatea pe care v-o ofera, fie ca vorbim de un stil de viata activ sau pur si simplu de increderea de a pleca de acasa fara ochelari.
Ochelarii nu asigura o vedere periferica la fel de buna ca si lentilele de contact, se aburesc la schimbare brusca de temperatura, necesita reglare periodica, pot cauza disconfort la activitati sportive, aluneca pe nas, etc
Lentilele de contact ofera o vedere incomparabil mai buna, in mod deosebit la periferia campului vizual, datorita faptului ca se misca odata cu privirea.
Recomandam utilizarea acestora numai dupa o consultatie in prealabil la specialist si respectarea stricta a regulilor de utilizare privind atat timpul de purtare cat si o igiena riguroasa.

Nu sunt recomandate pentru persoanele care petrec timp in medii cu praf, fum sau substante care pot afecta ochii si in acelasi timp lentilele de contact.

Iti este teama de disconfort la purtare?

Mergi la sigur cu lentilele zilnice, de unica folosinta. Datorita materialului din care sunt fabricate asigura confort sporit fata de alte tipuri de lentile, astfel se reduce la minim senzatia de corp strain si cel mai important riscul de infectii oculare. Nu necesita solutie de intretinere sau recipient de depozitare.
Lentilele de contact au schimbat viata a milioane de persoane, de ce sa nu fii una dintre ele?

Cum imi intretin ochelarii ?

Pentru a prelungi durata de viata a ochelarilor este necesar sa respectati cateva reguli simple:

  1. Se aseaza si se scot cu ambele maini
  2. Lentilele se curata cu spray-uri special concepute pentru a nu deteriora tratamentele de pe suprafata lentilelor sau se spala cu apa si sapun lichid
  3. Pentru orice tip de reglaj apelati cu incredere la opticianul dumneavoastra

Se recomanda verificarea periodica a acestora de catre unitatea de unde i-ati achizitionat.

Ochelari permanenti

O consultatie profesionista la medicul oftalmolog sau la optometrist poate depista problemele de vedere inca din perioada copilariei, majoritatea cazurilor manifestandu-se pe fond ereditar.

Ce se poate intampla daca avem nevoie de ochelari si nu-i purtam?

Poate interveni ambliopia (simptomul de ochi lenes), conducand in cazuri mai special la pierderea acuitatii vizuale, strabism, dureri de cap, ochi rosii, pierderea concentrarii in efectuarea activitatilor zilnice, etc

Vestea buna este ca problemele se pot ameliora smnificativ daca purtam prescriptia corecta perioada de timp indicata de specialist.

Când navigați pe acest site, modulele cookie și alte tehnologii colectează date pentru a vă îmbunătăți experiența și a personaliza conținutul și publicitatea pe care le vedeți. Vizitați Politica de confidențialitate (actualizată 5/25/18) pentru a afla mai multe despre datele pe care le folosim noi și partenerii noștri pe site. Făcând clic pe butonul "Inteleg și sunt de acord" sau continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord cu această utilizare a modulelor cookie și a datelor.

Inteleg și sunt de acord